Schoolgroepen

Op stap met Tine: van koe tot kaasplank


Wie? 

Ben jij tussen 7 en 18 jaar (lager en secundair onderwijs) en geïnteresseerd in het leven en werken op kaasboerderij De Moerenaar, het melkvee en de moderne landbouwactiviteiten? Wil je daarbovenop meer te weten komen over het productieproces van melk naar kaas? Wel, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Verantwoordelijken en leerkrachten die specifieke leerstof wensen te koppelen aan een rondleiding op de hoeve kunnen contact opnemen met Tine Denoo via kaasmuseum@demoerenaar.be. Mogelijke vragen, invulbladen of zoekopdrachten op niveau van leerstof en graad van de groep kunnen voordien worden uitgewisseld en daar stemmen we dan graag op af.

Wat?

Naargelang de keuze van het programma en de mogelijke tijd kan er geselecteerd worden uit ons aanbod. Het bezoek aan respectievelijk het belevingscentrum ’t Oed Koaskot, kan worden aangevuld met een video van de kaasmakerij (de verwerking van eigen melk naar kaas). Vervolgens kunnen de moderne stallen met melkrobot worden bezichtigd.

Wanneer? 

Van maandag tot vrijdag (voormiddag van 9.30 tot 12.30u of namiddag 14.30u tot 18u). Alle zon- en feestdagen gesloten als ook op aangeduide periodes op onze kalender.
Steeds na reservatie online en indien noodzakelijk via telefonische afspraak 0499 82 76 53 (aanpassen timing/dagorde).

Voorwaarden

Max. 25 leerlingen per rondleiding / wisselende groep in projectieruimte

Prijs

6€, inclusief meeneemdessert of ijsje of drankje